Ecobin • Nieuws

Dag van de Openbare Ruimte 2016

Ecobin ondersteunt gemeenten met aanschaf en exploitatie afvalbakken tijdens de Dag van De Openbare Ruimte 2016

Op 28 & 29 september vond in de Jaarbeurs de Dag van de Openbare ruimte 2016 plaats. Het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor iedereen die werkzaam is binnen het werkveld openbare ruimte: ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer.

Ecobin was als standhouder aanwezig om gemeenten te ondersteunen met de aanschaf en exploitatie van afvalbakken voor de openbare ruimte. RTV Utrecht maakte een reportage van de beurs voor het nieuwsprogramma "U Vandaag" en bracht onder andere Ecobin in beeld.

Lees meer...

Buitenshuis afval scheiden met de Oval PMD

Buitenshuis afval scheiden met de Oval PMD

Een drietal trends op het gebied van afval in de openbare ruimte zetten het Nederlanse Ecobin aan tot het ontwerpen van een nieuwe afvalbak voor de buitenruimte: de Oval PMD.

De trends: allereerst de mogelijkheid om de afvalfractie Plastic tegenwoordig samen met Metaal en Drankkartons als PMD aan te bieden bij de afvalverwerkende bedrijven en daarop volop door gemeenten wordt ingespeeld. Ten tweede de toenemende aandacht voor de total cost of ownership van elk object, waarbij met name na de aanschaf de grootste kosten blijken te liggen. En ten derde de ontwikkeling dat van veel afvalbakken in de buitenruimte naar ‘minder maar beter en groter’ wordt gegaan.

Lees meer...

Wegens succes uitgebreid: Gemeente Zwolle gaat voor groter, mooi, functioneel én duurzaam.

Afvalbak Lora bij wijkwinkelcentrum Holterbroek, Zwolle

In veel gemeenten worden heroverwegingen gemaakt t.a.v. het bestand van afvalbakken in de openbare ruimte. De tendens neigt duidelijk naar minder bakken, met een groter volume en van betere kwaliteit. Een stad die daar ook nog operationeel gemak en (échte) duurzaamheid aan koppelt is Gemeente Zwolle.

Zoals de betreffende ambtenaar (tevens verantwoordelijk voor het kostenbesparende en succesvolle project ‘Snoeproute’) het treffend verwoorde bij zijn bestelling: “De gemeente Zwolle heeft steeds meer de neiging om grotere bakken aan te schaffen. Hiervoor hebben we op dit moment budget beschikbaar gekregen. Mijn collega’s (maar ook andere gemeentes die bij mij op bezoek komen) zijn vol lof over de bakken. Dit heeft ertoe geleid dat wij bij u een bestelling mogen plaatsen”.

Referentie voor de afvalbakprojecten in Zwolle op verzoek verkrijgbaar.

Gemeente Vlaardingen bestelt vervolgserie Triangle-afvalbakken na geslaagde proefopstellingen

Triangle afvalbak

Na een half jaar op een vijftal locaties grondig testen van de RVS afvalbak Triangle, is Gemeente Vlaardingen overgegaan tot de aanschaf van enkele tientallen stuks. Deze worden ook in winkelgebieden van Vlaardingen geplaatst. Niet alleen om waardering te oogsten van het publiek voor de hoog-kwalitatieve uitstraling, maar zeker ook om met name respect van de jongere generaties te krijgen. De Triangle is dan ook zichtbaar duurzaam én elegant te noemen. Ecobin wenst Gemeente Vlaardingen veel succes met haar aanschaf van de Triangle afvalbakken.

Overig nieuws