Ecobin • Nieuws

Unieke afvalbakken in Alkmaar

Wethouder Van Zon presenteert de gewrapte PMD afvalbak

Met de onthulling van bijzondere EcodesignS PMD afvalbakken in een winkelstraat startte Alkmaar begin april als focusgemeente van het Gemeenteprogramma Zwerfafval. Alkmaar steekt binnen de vijf pijlers van dat programma de handen uit de mouwen en gaat alle inspanningen nauwgezet meten.

Rob Petersen, programmamanager Schoon Alkmaar, vertelt erover: “We hebben de handschoen letterlijk opgepakt. Op 8 april nam onze wethouder Marcel van Zon een paar groene handschoenen aan van Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon. Samen onthulden ze daarna de nieuwe, opvallende afvalbak voor ons winkelgebied: een mooie start van onze stad als focusgemeente."

Lees meer...

Dag van de Openbare Ruimte 2016

Ecobin ondersteunt gemeenten met aanschaf en exploitatie afvalbakken tijdens de Dag van De Openbare Ruimte 2016

Op 28 & 29 september vond in de Jaarbeurs de Dag van de Openbare ruimte 2016 plaats. Het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor iedereen die werkzaam is binnen het werkveld openbare ruimte: ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer.

Ecobin was als standhouder aanwezig om gemeenten te ondersteunen met de aanschaf en exploitatie van afvalbakken voor de openbare ruimte. RTV Utrecht maakte een reportage van de beurs voor het nieuwsprogramma "U Vandaag" en bracht onder andere Ecobin in beeld.

Lees meer...

Buitenshuis afval scheiden met de Oval PMD

Buitenshuis afval scheiden met de Oval PMD

Een drietal trends op het gebied van afval in de openbare ruimte zetten het Nederlanse Ecobin aan tot het ontwerpen van een nieuwe afvalbak voor de buitenruimte: de Oval PMD.

De trends: allereerst de mogelijkheid om de afvalfractie Plastic tegenwoordig samen met Metaal en Drankkartons als PMD aan te bieden bij de afvalverwerkende bedrijven en daarop volop door gemeenten wordt ingespeeld. Ten tweede de toenemende aandacht voor de total cost of ownership van elk object, waarbij met name na de aanschaf de grootste kosten blijken te liggen. En ten derde de ontwikkeling dat van veel afvalbakken in de buitenruimte naar ‘minder maar beter en groter’ wordt gegaan.

Lees meer...

Wegens succes uitgebreid: Gemeente Zwolle gaat voor groter, mooi, functioneel én duurzaam.

Afvalbak Lora bij wijkwinkelcentrum Holterbroek, Zwolle

In veel gemeenten worden heroverwegingen gemaakt t.a.v. het bestand van afvalbakken in de openbare ruimte. De tendens neigt duidelijk naar minder bakken, met een groter volume en van betere kwaliteit. Een stad die daar ook nog operationeel gemak en (échte) duurzaamheid aan koppelt is Gemeente Zwolle.

Zoals de betreffende ambtenaar (tevens verantwoordelijk voor het kostenbesparende en succesvolle project ‘Snoeproute’) het treffend verwoorde bij zijn bestelling: “De gemeente Zwolle heeft steeds meer de neiging om grotere bakken aan te schaffen. Hiervoor hebben we op dit moment budget beschikbaar gekregen. Mijn collega’s (maar ook andere gemeentes die bij mij op bezoek komen) zijn vol lof over de bakken. Dit heeft ertoe geleid dat wij bij u een bestelling mogen plaatsen”.

Referentie voor de afvalbakprojecten in Zwolle op verzoek verkrijgbaar.

Overig nieuws

 • Wethouder Van Zon presenteert de gewrapte PMD afvalbak

  Unieke afvalbakken in Alkmaar

  Met de onthulling van bijzondere EcodesignS PMD afvalbakken in een winkelstraat startte Alkmaar begin april als focusgemeente van het Gemeenteprogramma

  Lees meer...
 • Buitenshuis afval scheiden met de Oval PMD

  Buitenshuis afval scheiden met de Oval PMD

  Een drietal trends op het gebied van afval in de openbare ruimte zetten het Nederlanse Ecobin aan tot het ontwerpen

  Lees meer...
 • Ecobin ondersteunt gemeenten met aanschaf en exploitatie afvalbakken tijdens de Dag van De Openbare Ruimte 2016

  Dag van de Openbare Ruimte 2016

  Op 28 & 29 september vond in de Jaarbeurs de Dag van de Openbare ruimte 2016 plaats. Het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor

  Lees meer...
 • Afvalbak Lora bij wijkwinkelcentrum Holterbroek, Zwolle

  Wegens succes uitgebreid: Gemeente Zwolle gaat voor groter, mooi, functioneel én duurzaam.

  In veel gemeenten worden heroverwegingen gemaakt t.a.v. het bestand van afvalbakken in de openbare ruimte. De tendens neigt duidelijk naar

  Lees meer...
 • Geert Groote College, Amsterdam

  Geert Groote College Amsterdam kiest voor kwaliteit en elegantie van de Triangle-afvalbak

  De afvalbakken van Ecobin vallen ook in de smaak bij scholengemeenschappen. Zo schafte het Geert Groote College uit Amsterdam een

  Lees meer...
 • 1
 • 2