Ecobin • Maakt afvalbakken aantrekkelijk

In 1979 als een bureau voor productontwikkeling gestart, werkte Bureau van der Henst B.V. onder de bezielende leiding van Ing. Fred van der Henst voornamelijk in opdracht van derden. In 1996 kwam daar verandering in en kwam het zwaartepunt te liggen op het ontwikkelen van eigen producten. Het eerste product was de Ecobin, een afvalbak met geïntegreerde reclamevlakken, waarvoor destijds dochteronderneming Ecobin - nu Ecobin Advertising – werd opgericht. De Ecobin wordt nog altijd in meerdere steden als reclameobject geëxploiteerd. Hij bleek in de praktijk zo succesvol zodat hieruit de Circle is ontwikkeld.

In 1996 werden de eerste Circle afvalbakken volledig in RVS uitgevoerd en geplaatst in opdracht van gemeente Alkmaar. Alweer 25 jaar geleden geplaatst, staan deze alleskunners nog steeds in goede conditie op straat. Een mooi voorbeeld van de grote duurzaamheid van het Ecobin straatmeubilair.

Het project Alkmaar betekende het startsein om voor diverse opdrachtgevers - meestal gemeenten - afvalbakken op maat te gaan ontwerpen, leveren en plaatsen. In de afgelopen jaren heeft het Ecobin-portfolio zich, onder de bezielende leiding van oprichter Van der Henst, ontwikkeld tot een grote variatie aan designs.

De grote variatie aan ontwerpen wordt gekenmerkt door de unieke combinatie van de belangrijkste Ecobin-waarden die alle producten gemeenschappelijk hebben:

  • Fraaie én functionele vormgeving
  • RVS-materialen en mechanische onderdelen
  • Circulair en duurzaam
  • Ergonomisch plezierig om mee te werken
  • Doordachte functionaliteiten
  • Operationeel kostenefficiënt
  • Onderhoudsarme constructies

Door als Ecobin aan deze waarden trouw te blijven zal ook uw Ecobin-product altijd de juiste keuze blijken te zijn. Het Ecobin-team zal overigens met enthousiasme ook uw eigen wensen voor een productontwerp realiteit laten worden. Gecombineerd met de Ecobin-waarden zal dat zich vertalen in een fraaie, functionele én kostenefficiënte afvalbak. Ecobin maakt afvalbakken echt aantrekkelijk!